Info

DIN KROP

ER KLOGERE

END DU TROR

Information om Akupunktur

HVAD ER FORSKELLEN PÅ AKUPUNKTUR OG LÆGELIG MEDICIN?

HVORNÅR SKAL MAN VÆLGE AKUPUNKTUR?

 

Jeg vil gerne dele John Boel jn.´s synspunkt på dette emne. I et oplæg på acunova.dk skriver han følgende...

 

"En læge og en akupunktør har grundlæggende set det samme formål: at hjælpe mennesker, hvis kroppe er blevet syge eller skadede.

Ind imellem forsøger vi at gøre det på samme måde, men i de fleste tilfælde er det vi prøver at opnå med vores behandlinger helt og aldeles forskellig. En akupunktør prøver at reparere skader i, styrke dele af eller optimere funktioner i kroppen. Kemisk medicin forsøger i de fleste tilfælde at hæmme naturlige funktioner eller dræbe skadelige celler eller mikroorganismer.

Ved slidgigt vil en akupunktør prøve at få kroppen til at danne mere ledvæske, som har den funktion, at den smører leddene og giver næringstoffer til brusken så skaderne kan blive opbygget. Kemisk medicin til brug ved slidgigt virker ved at hæmme kroppens produktion af de stoffer, der sender smertesignaler gennem nerverne. Vi kan sammenligne det med en bil, hvor olielampen lyser pga mangel på olie. Akupunkturen vil søge at fylde olie på motoren. Kemisk medicin vil groft sagt klippe ledningen over til den røde advarselslampe.

Det betyder ikke, at kemisk medicin altid er dårligt og akupunktur altid er godt. Ved f.eks. lungebetændelse kan en akupunktør kun forsøge at forbedre immunforsvaret og et par andre mindre ting. Det er dog sjældent nok, til at helbrede lungebetændelsen. Kemisk medicin kan derimod dræbe bakterierne eller virussen, så patienten kommer sig.

Hvornår skal man så vælge akupunktur og hvornår skal man vælge kemisk medicin? Som patient har man to muligheder, man kan sætte sig grundigt ind i sin lidelse og derved vurdere om årsagen er noget "skidt", der skal dræbes. I det tilfælde er lægens kemiske medicin næsten altid bedst. Man kan også spørge lægen, om ens tilstand kan repareres med medicin. Hvis svaret er ja, kan man jo bare tage medicinen. Hvis svaret enten er nej eller at det vil tage lang tid, henvender man sig til en akupunktør.

I de tilfælde, hvor man forsøger at give kemisk dræbende eller hæmmende medicin til en kronisk lidelse, hvor årsagen ikke kan dræbes, ender man med at skulle tage kemisk medicin i måneder, år eller endda resten af livet. Det bliver desværre gjort alt alt for tit og har resulteret i, at bivirkninger fra medicin er den tredie største dødsårsag i Danmark"

 

John Boel jr. er en del af Master Akupunktør uddannelsen, én af mine lærermestre, og han driver til daglig Boels Akupunktur klinikker i Danmark. En fantastisk dygtig akupunktør med mere end 20 års erfaring.

Verdens Sundheds Organisation

 

VERDENS SUNDHEDS ORGANISATION WHO, HAR UDARBEJDET EN LISTE OVER DE LIDELSER HVOR AKUPUNKTUR ER SÆRLIG VELEGNET

 

Forskningen er beskrevet i tre udgivelser fra WHO:

1. Guidelines for clinical research on acupuncture (1995) ISBN: 92 9061 1146

2. Evaluation of acupuncture practice based on controlled clinical trials, who draft, geneve/milano, nov. 1996

3. Acupuncture, Review and analysis of reports on controlled clinical trial (2002), nonserial publication, Isbmn: 92 41545437

Listen indeholder bla. følgende lidelser:

Luftveje - Forkølelse, bihulebetændelse, pandehulebetændelse, astma, bronkitis

Munden - tandpine, tandkødsbetændelse, smerter efter tandudtrækning, akut og kronisk halsbetændelse

Mave/tarm systemet - hikke, diarre, tarmslyng, forstoppelse, tarmbetændelse, for meget mavesyre, akut og kronisk mavesår, akut og kronisk betændelse i tolvfingertarmen, spasmer i spiserøret og mavemund

Nerver, muskler, knogler - gigt, iskias, migræne, hovedpine, tennis albuer, lændesmerter, frossen skulder, ansigtslammelser, fejlfunktion i blæren, ufrivillig vandladning, nervelidelser mellem ribbenene, følger af polio (børnelammelse), ansigtsnerve smerter (trigenimus neuralgi), føleforstyrrelser i nerverne lige under huden, miniere´s sygdom (svimmelhed og øresusen), lammelse efter slagtilfælde (blodprop/hjerneblødning), Nakkesmerter der trækker ned i armen (fx. efter piskesmæld)

 

Rapporten fra who konkluderer endvidere, at sygdomme der ikke er nævnt i rapporten, meget vel kan behandles effektivt med akupunktur

 

Læs mere fra rapporten her

 

Skjold Akupunktur,

Lærkevej 30 - Hou

8300 Odder, DK

Ring / SMS:

3020 1413