Smerter

Gør noget ved dine smerter idag!


Vent ikke til smerten har ødelagt nattesøvnen, dit overskud og din hverdag.Skjold Akupunktur  -  Boulevarden 13  -  8300 Odder  -  info@skjoldakupunktur.dk 

+45 30 20 14 13

Behandling for Smerter

Ville du køre i din bil uden benzin, uden kølervæske og uden eftersyn? nej vel!... Det samme gælder din krop. Giv den pauser, mad, væske, motion og akupunktur - så du kører din krop bedre.

I klinikken ser jeg ofte klienter med smerter, spændinger og indskrænket bevægeligehed i hele kroppen. Årsagen til smerterne er forskellige og første gang du kommer i klinikken, bruger jeg tid på samtale og undersøgelse af skævheder og bevægeligheden i din krop.

 

80% af de klienter jeg ser i klinikken har en eller anden smerte problematik.


Smerte problematikker i nakke, skuldre, arme og hænder, kan f.eks. være pga skævheder, slidgigt, discus prolaps, piskesmæld, hjernerystelse, frossen skulder, trigenimus neuralgi, carpal tunnel syndrom, hovedpine, stress og kæbespændinger.

 

Smerte problematikker i ryg, lænd, ben, knæ, ankel og fødder, kan f.eks. skyldes afklemning af nerver, muskelspændinger, slidgigt, dårligt blodomløb og hævelse i ben, manglende heling af sår/knogler,  føle- og nerveforstyrrelser, stramt overfølsomt arvæv og skævheder i ryg, bækken og ankler.

 

Jeg behandler akutte skader såvel som gamle skader, nyt og gammelt arvæv, før operationer og efter operationer for at øge helingen og blodcirkulationen omkring det berørte område. 

 

Når du kommer i klinikken spørger jeg ind til typen af dine smerter.

Du kan selv være med til at undersøge dine smerter ved, at være opmærksom på hvordan og hvornår de opstår.

 

Opstår de morgen, middag, aften? Hvornår er de værst? Hvornår er de mindst? Hvad virker kortvarigt smertelindrende? Hvad forværrer smerterne?.... Er det nye smerter? Kendte smerter? Tilbagevendende smerter? ... Er de brændende, stikkende, jagende, lammende, springende, konstante eller noget helt andet.   

 


Men vidste du godt at smerterne er din ven ??


Smerter er vigtige signaler i vores krop. De er vores "røde advarselslampe" der lyser, blinker og larmer når noget er galt i kroppen. Så selv om dine smerter virker som din fjende, er de faktisk lige så meget din ven. Det vigtige er, at du lytter til din krop, tager hånd om de signaler den sender dig og ikke bare lader stå til. Ellers overtager smerterne styringen af dit liv.


Smerter er vidt forskellige fra person til person. Din smerteoplevelse og smertetærskel er højest sandsynlig forskellig fra din families, din nabos og dine kollegers smertetærskel. Der er mange ting der spiller ind på om "man er en hård negl" eller "meget følsom". Er du rødhåret er det videnskabeligt bevist at du hurtigere mærker smerte, end hvis du er mørkhåret. Din smertetærskel præges af dine gener, det liv du lever, din kost, dit medicinforbrug, dit stressniveau... ja hele din fysiske, psykiske og sociale balance og sundhed.


Du kan selv være med til at undersøge dine smerter ved at være opmærksom på hvordan og hvornår de opstår. Opstår de morgen, middag, aften? Hvornår er de værst? Hvornår er de mindst? Hvad virker kortvarigt smertelindrende? Hvad forværrer smerterne?.... Er det nye smerter?, kendte smerter? tilbagevendende smerter? ... Er de brændende, stikkende, jagende, lammende, springende, konstante eller noget helt andet?


Har du igennem mange år haft kroniske smerter pga sygdom, f.eks. slidgigt, discusprolaps eller fibromyalgi, er du dagligt vant til at håndtere smerter og undertrykke dem mere eller mindre bevidst. Disse smerter, som du kender vælter dig sjældent, men når der tilstøder nye smerter kan de føles endnu voldsommere fordi dit nervesystem i forvejen er følsomt. I fagsprog kalder man dette et sensibiliseret nervesystem.

Har du været igennem en periode med langvarigt pres eller er du stresspåvirket, kan du have uforklarlige smerter i hele kroppen. Stress og langvarigt pres øger præstations-hormonet kortisol i kroppen og svækker immunforsvaret. Et svækket forsvar skaber gode betingelse for betændelsestilstande i led, muskler, tarme og organer.


Det er dét der gør smerterne vil vores ven og det er derfor det er vigtigt at lytte til kroppens signaler. Hvorfor vente til den skriger på hjælp og smerterne er "løbet løbsk"?


Akupunktur er et fantastisk redskab til at hjælpe kroppen tilbage til balancen, nedsætte spændinger og kortisolniveauet i kroppen.


Smertefrihed er en mulighed - også efter mange år med kroniske smerter.Skjold Akupunktur  -  CVR:  37133434  -  Boulevarden 13, 8300 Odder  - tlf: +45 30 20 14 13