Led & Muskel Smerter

Smerterne i Kroppen

Hver anden dansker foretrækker akupunktur som smertebehandling*


Smerter og spændinger kan sætte store begrænsninger for livskvaliteten og glæden i livet. Gradvist tærer smerterne på dit overskud, dit humør, dine relationer og din søvn. Du begynder måske at miste troen på, at du nogensinde kan blive dig selv igen.


Uanset om det er akut opstået skade, længerevarende smerter eller om du er ekstremløber, havemand eller bare elsker at samle den store familie til søndagsmiddagene, så er det lige hårdt og begrænsende hvis smerterne har overtaget styringen af livet.  


Er selv det at tage strømper på om morgenen blevet en kamp?


Lyt til din krops signaler! Forstå dem og gør noget ved dem. Smerter er vores "røde advarselslamper" der lyser, blinker og larmer når noget er galt i kroppen. Så selv om dine smerter virker som din fjende, er de faktisk lige så meget din ven. Hvis du skulle køre en tur i din bil og flere advarselslamper lyste, ville du så køre videre? Ville du kører uden benzin eller uden kølervæske?... Nej ikke rigtigt. Der kunne jo være noget galt og desuden ville du nok laver skaden endnu større hvis du bare fortsatte.


Din krop er mere følsom og mere intelligent end din bil. Den er designet til at reparere sig selv og automatisk holde vigtige funktioner igang hvert eneste sekund, hver eneste dag. Den kører længere på literen hvis du plejer den med mad, væske, pauser, søvn, motion, omsorg og akupunktur.


Læs mere om hvad klienterne siger om Skjold Akupunktur her


De typiske smerte-problematikker der behandles i klinikken er  ...

 • Smerter i ryg og lænd, som trækker ned i det ene eller begge ben
 • Smerter i ryg og lænd, som trækker op mellem skulderbladene og videre op i nakken.
 • Smerter i nakke og skuldre, som trækker op i baghovedet og evt. helt om bag øjnene.

 • Smerter i nakkens øverste hvirvler, som forplanter sig til svimmelhed og dårlig balance
 • ​Smerter i nakke og ryg efter piskesmæld, hjernerystelse, fald eller ulykker

 • Smerter i hoved, omkring øjne, i ansigtets nerver (bla. trigenimus) og i kæbemuskulatur

 • ​Smerter pga nerveforstyrrelser f.eks. i hænder, håndled, fødder og arvæv

 • Smerter i underliv og i forbindelse med menstruation (bla. endomitriose)
Din behandling bliver udført med veldokumenterede og anerkendte akupunkturmetoder som klassisk kinesisk akupunktur, Moderne Akupunktur (BMA), Master Tung Acupuncture, Who´s Scalp Acupuncture, laserterapi, den avancerede franske øreakupunktur (Auriculoterapi) og posturologi. Ofte kombineres flere metoder i behandlingerne for at opnå bedre resultatater.


*iflg. www.forskning.dk foretrækker hver anden dansker akupunktur frem for smertestillende medicin.

  - læs mere her
Hvordan opleves akupunktur? 


Uanset om du har fysiske smerter eller psykiske ubalancer, vil du opleve en ro i kroppen i forbindelse med akupunktur. Kroppen slipper ofte alle spændinger når du ligger på briksen. Med meget tynde sterile nåle stimuleres akupunkturpunkterne på kroppen - nogen punkter vil være ømme ved tryk. Du vil kunne opleve boblende, rislende fornemmelse omkring punkterne og måske også igennem hele kroppen. Efterfølgende vil du typisk være tørstig pga aktiveringen af kroppens udrensingsproces. Du vil kunne opleve både lindring og opblusning af dine symptomer i 24-36 timer efter behandlingen. Dette er et tegn på at kroppens naturlige helingsproces er igang og arbejder med den "dagsorden" vi har sat med akupunkturbehandlingen.


Resultatet af behandlingen afhænger af forskellige faktorer, som f.eks langvarig indtag af medicin i forbindelse med kronisk sygdom, livsstil og din almene sundhedstilstand.


Det er altid en god ide at give kroppen ro til at arbejde, så sæt god tid af til dig selv den dag du får akupunktur og drik rigeligt med vand efter behandlingen.

Er du i tvivl om du kan få hjælp?


Få en uforpligtende samtale

på tlf. 30201413 eller på info@skjoldakupunktur.dk

og hør om akupunktur kan hjælpe dig.


WHO - Verdens Sundheds Organisation

  Verdens Sundheds Organisation WHO, har på baggrund af videnskabelige undersøgelser ludarbejdet en rapport over de lidelser, hvor akupunktur beviser sin effekt på. Rapporten tæller 90 forskellige lidelser - For eksempel alle former for smerter i muskler og led, gigt, nervesforstyrrelser og nervesmerter, migræne, hormonelle forstyrrelser, endomitriose, trigenimus smerter, mave-tarmlidelser, bihule og pandehule betændelser.

  Forskningsrapporten konkluderer endvidere, at sygdomme der ikke er nævnt i rapporten, meget vel kan behandles effektivt med akupunktur. Læs hele rapporten her.


  Til behandlng af kroniske smerter betegner WHO akupunktur til at være lige så effektiv som morfin. 
  Skjold Akupunktur

  naturlig hjælp til bedre livskvalitet og mere livsglæde