Auriculo terapi og medicin

Auriculo terapi og Auriculo medicin

 - behandling via nervesystemet

 

AURICULO TERAPI

 

 

Der findes to hovedgrene inden for øre-akupunktur; den franske og den kinesiske. Den franske øre-akupunktur “Auriculoterapi” blev udviklet af den franske læge, neurolog og ingeniør Paul Nogier. Som læge praktiserede han akupunktur, psykologi og homøopti.

Auriculoterapi og medicin er idag en videnskabelig behandlingsmetode godkendt  af WHO - verdens sundhedsorganisation.

 

Opdagelsen af øreakupunktur tog fart i starten af 1950´erne, hvor Paul Nogier observerede patienter med brændemærker et bestemt sted i øret. Patienterne hævdede, at det havde fritaget dem fra iskiassmerter. Og da iskiassmerter som regel stammer fra den 5. lændehvirvel, begyndte Dr. Paul Nogier gradvist at kortlægge hele menneskekroppen i øret, i samarbejde med andre læger og forskere.

 

De fandt frem til at ved tryk, elektrisk stimulation og nåle kom der en reaktion i kroppen og dermed kunne smerter og andre symptomer og sygdomme afhjælpes. Det tog dem ca. 15 år at udvikle og kortlægge kroppens afspejling i øret som reflekszoner.

 

Hvert lille punkt i øret svarer til et område på kroppen og afspejler din krops tilstand. Rent fysisk kan der ses ændringer i strukturer og farver ved ubalancer i kroppen, men frem for alt bruges pulsen i håndleddet til at undersøge hvor det er vigtigst at sætte ind med behandling. På den måde viser øret vej ind til kernen af problemet og er et fantastisk redskab enten alene eller i kombination med kropsakupunktur.

 

 

 

AURICULOMEDICIN 

  

I logisk forlængelse af auriculoterapien udviklede Paul Nogier auriculomedicinen. Han opdagede, at der var visse sygdomme der kun havde en delvis respons på auriculoterapien. Baseret på sine erfaringer begyndte han, at tage puls på sine patienter når han undersøgte deres ører. Når han rørte forskellige zoner i øret, var der variationer i pulsen.

 

Forskningen på pulsen blev udvidet og der blev testet mange former for stimulation (farver, magneter, forskellige stoffer, mm) det viste sig at kroppen er følsom overfor 7 frekvenser. Disse frekvenser anvendes både til diagnose og behandling. Auriculomedicin er en refleksmetode baseret på ændringer i pulsen, når hud og øre bliver stimuleret.

 

Dette puls slag kaldes et Vaskulært Autonomt Signal (VAS-pulsen). VAS-pulsen involverer det autonome nervesystem (sympatiske og parasymaptiske nervesystem). Ændringer i VAS-pulsen styres af det ubevidste autonome nervesystem og svarer til en neurologisk refleks.

 

Dr. Paul Nogier blev i 1996 indstillet til en Nobelpris for hans opdagelse af VAS, men kort før modtagelsen af sin pris døde han på tragisk vis. Han nåede at arbejde og undervise i 45 år med auriculoterapi og auriculomedicin. Hans søn Raphael Nogier er fortsat i hans fars fodspor og har fortsat forskningen indenfor behandlingsformen og indenfor farveterapi.

Idag har flere behandlingsmetoder rod i auriculomedicin, f.eks. traumatologi, chromoterapi, lysakupunktur og frekvensterapi.

 

Modsat nåle, som er et fremmedlegeme for immunforsvaret, så opfatter immunforsvaret lyset og frekvenserne som en naturlig del af kroppen. Der er lavet talrige dokumentationer på behandlingen og ses rigtig gode resultater med behandlingsformen indenfor:

- angst, traume, forbier, stress, eksamensangst, uro i kroppen, søvnløshed, søvnbesvær, smerter og meget andet.


I klinikken anvender jeg ofte auriculo ved akut behandling af smerter (BFA) og ved behandling af eksamensangst, stress eller anden specifik angst for en ting/person. 


Er du interesseret i at læse mere om behandlingsformen, kan du læse mere om Raphael Nogier og metoden her

Kilde: Sedatelec, Rikke Godthjælp, Anne Marie Vester

BATTLEFIELD ACUPUNCTURE

 

 

Battlefield Acupuncture er en advanceret gren af auriculoterapi, baseret på Poul Nogiers opdagelser, men udviklet af dr. Richard Niemtzow MD i 2001. Han fandt på navnet Battlefield Acupuncture (BFA) af den simple årsag at metoden skulle kunne bruges på slagmarken, når vestlig medicin ikke var til rådighed eller uden virkning ved f.eks. traumer og chok.

 

Udfra 5 særligt udvalgte zoner i hvert øre, behandles alle typer muskulære og neurogene smerter effektivt.

Det amerikanske millitær har i årevis holdt metoden "top secret", men gradvist er metoden givet fri til behandling af civile i USA og har nu også fået Europas opmærksomhed. 

 

Jeg var så heldig at være på John Howard´s første kursus i Danmark i København i aug. 2018. 

Læs mere om Battlefield Acupuncture her