Klassisk & Moderne Akupunktur

Klassisk & Moderne Akupunkutur

Vi mennesker har altid søgt efter balance og velvære

 

Historisk set kan akupunktur dokumenteres som det ældste medicinske system, med arkæologiske fund der går så langt tilbage i tiden som 5000 år - på det tidspunkt var vi i norden igang med den nordiske bronzealder. Dette ældgamle medicinske system med rod i fortiden, har igennem tiderne gennemgået konstant udvikling og er nu i vores tid stadig en populær behandlingsform og er fortsat i udvikling.

 

Særligt igennem de sidste 100 år, er der fundet adskillige nye akupunktur metoder og teknikker. De metoder jeg anvender i klinikken er Klassisk Kinesisk Akupunktur (TCM), Moderne Akupunktur (BMA) Master Tung Akupunktur, Scalp Akupunktur, Battlefield Acupuncture, Jin3Needle Acupuncture, Auriculo terapi og - medicin (avanceret øreakupunktur) og Posturologi.

 

På forskellig vis arbejder alle systemerne med at skabe balance i krop og sind, nogle udfra nervesystemet og hjernens strukturer, andre udfra meridianernes energi (Qi) og flow. Oftest anvender jeg flere systemer under samme behandling, dette giver større effekt, vækker kroppens immunforsvar og øger Qi- og blodgennemstrømningen. Jeg anvender hovedsageligt punkter der er placeret på hænder, arme, fødder, ben, på hovedet og i ørerne.

 

Formålet med akupunkturbehandling er altid, at skabe balance i krop og sind - skubbe kroppen i den rigtige retning til selvhelbredelse. Er ubalancen rettet op giver det lindring og dermed også en forbedret livskvalitet.

 

Usund livsstil, stress, chok, traumer, smerter, sorg, vrede, angst eller virus og bakterier kan blokerer din Qi, din blodcirkulation og ilt-transporten i kroppen. Din fornemmeste opgave er at skabe gode vilkår for din krop, dit immunforsvar og dit sind. Du kan både forebygge ubalancer og forlænge virkningen af behandlingerne ved at passe på dig selv, spise mad lavet på gode råvarer, nedsætte sukkerindtaget til et minimum og motionere i minimum 30 min. om dagen. Det kan måles i dit blod hvis du blot går 30 min. dagligt, 5 dage om ugen.

 

Mange glemmer at passe på sig selv eller udsætter det til ferien og weekenderne. Din krop er dit ansvar - lyt til den inden den må skrige efter din opmærksomhed.  Med akupunktur får du hjælp til at passe på dig selv.

 

Har du lyst til at læse endnu mere omkring akupunktur, så kan du finde masser af bøger og hjemmesider der beskriver akupunktur i dybden. Jeg har valgt at sætte fokus på forklaring af klinikken og behandlingerne på min hjemmeside og ufattelig mange dygtige mennesker har beskrevet akupunkturens verden i dybden - så brug google eller læs mere her om klassisk kinesisk akupunktur og medicin her.

”Vores største ære

ligger ikke i

aldrig at falde,

men i at rejse os,

hver gang vi falder”


Konfutse (551-479 f.Kr.)

Kinesisk filosof.