Posturologi - holdnings korrektion

Posturologi

- videnskaben om kroppens holdning

HVAD ER POSTUROLOGI ?

- og hvad kan det hjælpe dig med?

 

Posturologi er læren om kroppens positur. Det er en metode der tager afsæt i hjernens opfattelse af krop og omgivelser og anvendes til analyse af din kropsholdning og det posturale system. Tandlæger, speciallæger, akupunktører og enkelte andre alternative behandlere anvender metoden og flere læger i både Danmark, Norge og Sverige kender til behandlingsformens mange muligheder.

Metoden er bl.a. udviklet af den franske læge Michel Marignan og er anerkendt af universiteter i USA, Frankrig og Italien.

 

Din kropsholdning reguleres efter dine øjne, kæber og fødder. Ved hjælp af neurologiske signaler informeres hjernen om kroppens holdning og bevægelse.. Skævheder og spændinger i disse områder påvirker gensidigt hinanden og kan med tiden udvikle sig til smerter forskellige steder i kroppen. Hverken vilje, massage eller træning kan permanent løse muskulære problemer med posturologisk oprindelse, idet hjernen skal stimuleres med nye informationer for at ændre adfærd.

 

Klassiske eksempler på posturologiske årsager kan være: 

Øjenproblemer

Samsynsbesvær, orienteringsbesvær, svimmelhed (når hovedet bevæges fra side til side), køresyge, hovedpine, angst (især orienteringsangst) læse- og fokuseringsproblemer, uforklarlig hjertebanken og åndedrætsbesvær mv.

Dysfunktion af bidet

Hovedpiner, tandsmerter, trigenimus-forstyrrelser, søvnproblemer, lettere depressioner, smerter, der vandrer rundt på kroppen, smerter i øvre del af ryg og nakke, uforklarlige mavesmerter, smerter der er værst om natten og om morgenen, halvsidige smerter.

Asymetrisk fodstilling

Hofte-, lyske- og knæsmerter, gigtlignende smerter og symptomer, nedsunken forfod, platfodethed, hulfodet, nerve smerter og gangbesvær.

 

I klinikken anvender jeg posturologi som et undersøgelsesredskab, for at afdække samarbejdet imellem din hjerne og din krop.

Ved rene posturologiske forstyrrelser behandles du med både auriculo og kropsakupunktur. 


Hvis forstyrrelsen skyldes din bidefunktion eller en underliggende betændelsestilstand i munden, rådes du til at gå til tandlægen for yderligere behandling.