Posturologi - holdnings korrektion

Hjernen er blind og har brug for informationer fra øjne, hud, fødder og led for, at finde ud af ligevægt, balance, kropsstilling og fri bevægelse.

Posturologi er læren om kroppens positur og hænger således dybt sammen med hjernens opfattelse af krop og omgivelser.

Skjold Akupunktur  -  Boulevarden 13  -  8300 Odder  -  info@skjoldakupunktur.dk 

+45 30 20 14 13

Posturologi

- videnskaben om kroppens holdning

HVAD ER POSTUROLOGI ?

- og hvad kan det hjælpe dig med?

 

 

Posturologi er en metoden der tager afsæt i analyse af kroppens holdning og det posturale system. Tandlæger, speciallæger, akupunktører og enkelte andre alternative behandlere anvender metoden og flere læger i både Danmark, Norge og Sverige kender til behandlingsformens mange muligheder.

 

Metoden er bl.a. udviklet af den franske læge Michel Marignan og er anerkendt af universiteter i USA, Frankrig og Italien.

Det, der gør posturologi-metoden unik er, den reelle mulighed for at behandle kroppens symptomerne og finde årsagen, som giver fejlsignaler mellem hjerne og krop.

 

Posturologi tager udgangspunkt i regulering af øjne, kæber og fødder via neurologiske signaler, der informerer hjernen om kroppens holdning. Skævheder og spændinger i disse områder påvirker gensidigt hinanden og vil med tiden udvikle sig til smerter forskellige steder i kroppen. Hverken vilje, massage eller træning kan permanent løse muskulære problemer med posturologisk oprindelse, idet hjernen skal stimuleres med nye informationer for at ændre adfærd.

 

Alt efter årsagen til skævhederne i kroppen, behandles alle tre områder – øjne, kæbe og fødder – samlet eller hver for sig.

Klassiske eksempler og symptomer på posturologiske årsager er som følger.

 

Øjenproblemer

Samsynsbesvær, orienteringsbesvær, svimmelhed (når hovedet bevæges fra side til side), køresyge, hovedpine, angst (især orienteringsangst) læse- og fokuseringsproblemer, uforklarlig hjertebanken og åndedrætsbesvær mv.

 

Dysfunktion af bidet

Hovedpiner, tandsmerter, trigenimus-forstyrrelser, søvnproblemer, lettere depressioner, smerter, der vandrer rundt på kroppen, smerter i øvre del af ryg og nakke, uforklarlige mavesmerter, smerter der er værst om natten og om morgenen, halvsidige smerter.

 

Asymetrisk fodstilling

Hofte-, lyske- og knæsmerter, gigtlignende smerter og symptomer, nedsunken forfod, platfodethed, hulfodet, nerve smerter og gangbesvær.

 

 

I klinikken anvender jeg posturologi både ved undersøgelse, behandling og evaluering - det giver mig et godt grundlag for at vurdere hvordan kroppens og hjernens samarbejde er. 

Ved gennemgang af forskellige tests afklares årsagen til de posturologiske problemer og alle forstyrrelser behandles i forskellige zoner med auriculoterapi, samt med Scalp Akupunktur og Master Tung Akupunktur.  

Der kan ved fodproblemer også være brug for et særligt indlæg til korrigering af fodens stilling og ved skæv bidefunktion eller underliggende betændelsestilstand i munden rådes klienter til at gå en tur til tandlægen for yderligere behandling.

 

 

 

 

Skjold Akupunktur  -  CVR:  37133434  -  Boulevarden 13, 8300 Odder  - tlf: +45 30 20 14 13