Smerter

DIN KROP


ER KLOGERE


END DU TROR


Behandling for Smerter


WHO HAR FORSKET I HVILKE LIDELSER AKUPUNKTUR ER SÆRLIGT ANVENDELIGT TIL 


 

Læs mere her


I klinikken ser jeg ofte klienter med smerter, spændinger og indskrænket bevægeligehed i hele kroppen. Årsagen til smerterne er forskellige og første gang du kommer i klinikken, bruger jeg tid på samtale, test og undersøgelse af hele din krop.

 

Klienter med problemer i nakke, skuldre, arme og hænder, er f.eks. klienter med discus prolaps, slidgigt, piskesmæld, frossen skulder, trigenimus neuralgi, carpal tunnel syndrom, hovedpine, stress og kæbespændinger pga skævheder i skulderlinjen.

 

Klienter med problemer i ryg, lænd, ben, knæ, ankel og fødder, er f.eks. klienter med  iskias smerter, slidgigt, dårlig blodomløb og hævelse i ben, manglende heling af sår/knogler,  føle- og nerveforstyrrelser og skævheder i bækkenet.

 

Derudover behandler jeg klienter før og efter operationer, ved problemer som manglende knogleheling, ufleksibelt arvæv der er fast, stramt og overfølsomt/underfølsomt.

 

Når du kommer i klinikken spørger jeg ind til typen af dine smerter.

Du kan selv være med til at undersøge dine smerter ved, at være opmærksom på hvordan og hvornår de opstår.

 

Opstår de morgen, middag, aften? Hvornår er de værst? Hvornår er de mindst? Hvad virker kortvarigt smertelindrende? Hvad forværrer smerterne?.... Er det nye smerter? Kendte smerter? Tilbagevendende smerter? ... Er de brændende, stikkende, jagende, lammende, springende, konstante eller noget helt andet.   

 

Hvis du har brug for en snak om hvorvidt akupunktur kan afhjælpe dig og dine symptomer er du altid velkommen til en uforpligtende samtale

 

... DINE SMERTER ER DIN VENSmerter er vigtige signaler i vores krop. De er vores "røde advarselslampe" der lyser, blinker og larmer når noget er galt i kroppen. Så selv om dine smerter virker som din fjende, er de faktisk lige så meget din ven. Det vigtige er, at du lytter til din krop, tager hånd om de signaler den sender dig og ikke bare lader stå til. Ellers overtager smerterne styringen af dit liv.


Smerter er vidt forskellige fra person til person. Din smerteoplevelse og smertetærskel er højest sandsynlig forskellig fra din families, din nabos og dine kollegers smertetærskel. Der er mange ting der spiller ind på om "man er en hård negl" eller "meget følsom". Er du rødhåret er det videnskabeligt bevist at du hurtigere mærker smerte, end hvis du er mørkhåret. Din smertetærskel præges af dine gener, det liv du lever, din kost, dit medicinforbrug, dit stressniveau... ja hele din fysiske, psykiske og sociale balance og sundhed.


Du kan selv være med til at undersøge dine smerter ved at være opmærksom på hvordan og hvornår de opstår. Opstår de morgen, middag, aften? Hvornår er de værst? Hvornår er de mindst? Hvad virker kortvarigt smertelindrende? Hvad forværrer smerterne?.... Er det nye smerter?, kendte smerter? tilbagevendende smerter? ... Er de brændende, stikkende, jagende, lammende, springende, konstante eller noget helt andet?


Har du igennem mange år haft kroniske smerter pga sygdom, f.eks. slidgigt, discusprolaps eller fibromyalgi, er du dagligt vant til at håndtere smerter og undertrykke dem mere eller mindre bevidst. Disse smerter, som du kender vælter dig sjældent, men når der tilstøder nye smerter kan de føles endnu voldsommere fordi dit nervesystem i forvejen er følsomt. I fagsprog kalder man dette et sensibiliseret nervesystem.

Har du været igennem en periode med langvarigt pres eller er du stresspåvirket, kan du have uforklarlige smerter i hele kroppen. Stress og langvarigt pres øger præstations-hormonet kortisol i kroppen og svækker immunforsvaret. Et svækket forsvar skaber gode betingelse for betændelsestilstande i led, muskler, tarme og organer.


Det er dét der gør smerterne vil vores ven og det er derfor det er vigtigt at lytte til kroppens signaler. Hvorfor vente til den skriger på hjælp og smerterne er "løbet løbsk"?


Akupunktur er et fantastisk redskab til at hjælpe kroppen tilbage til balancen, nedsætte spændinger og kortisolniveauet i kroppen.


Smertefrihed er en mulighed - også efter mange års kroniske smerter.Skjold Akupunktur  -  CVR:  37133434  -  Lærkevej 30, 8300 Odder  - tlf: 3020 1413